Nieuws  
 

Dassault Systèmes heeft de elecworks-productlijn van Trace Software International overgenomen, inclusief een aantal ontwikkelaars en support- en kwaliteitsmedewerkers. Met behulp van de overgenomen software gaat het bedrijf een geïntegreerde mechatronica-oplossing op het 3DEXPERIENCE-platform aanbieden. Daarmee kunnen SOLIDWORKS-gebruikers beter en sneller slimme elektrische producten ontwikkelen.
 
Dassault Systèmes verwerft via een activatransfer 100 procent van de Trace Software elecworks-productlijn en het bijbehorend intellectueel eigendom. Ook 21 ontwikkelaars, support engineers en kwaliteitsmedewerkers van het elecworks-team gaan voor Dassault Systèmes werken. Verder maakt een bibliotheek met ruim een half miljoen elektrotechnische symbolen en productinformatie van veelgebruikte componenten deel uit van de transactie.
 
De elecworks-software bevat functionaliteit voor het ontwerpen van elektrische schema's, controlepanelen en kabelbomen die al de basis vormen voor Dassault Systèmes' SOLIDWORKS Electrical-applicaties. Daarmee kunnen elektrotechnische en werktuigbouwkundige ontwerpteams beter samenwerken en nauwkeurigere ontwerpen maken.
 
Internet of Experiences
Het Internet of Experiences, bestaande uit digitaal met elkaar verbonden autonoom functionerende producten, groeit in 2020 naar zo'n 30 miljard slimme met internet verbonden apparaten. Bedrijven in de high-tech, maakindustrie, energiesector en andere markten moeten nieuwe typen sensoren, bediening en andere functionaliteit in hun slimme producten integreren om succesvol de verwachte experiences te kunnen leveren. Momenteel kunnen gescheiden elektrotechnische en werktuigbouwkundige ontwerpprocessen daar een belemmering voor vormen.
 
Digitale transformatie van het ontwerpproces
Met de elecworks-software kan Dassault Systèmes de ontwikkeling van SOLIDWORKS Electrical-applicaties stroomlijnen en zijn aanbod daarvan op het 3DEXPERIENCE-platform uitbreiden. Daarvoor voegt het bedrijf de verworven elektrotechnische ontwerptechnologie en de SOLIDWORKS mechanical applicaties en 'best practices' samen onder hetzelfde R&D-management.
 
Duizenden SOLIDWORKS-gebruikers zoeken betaalbare elektrotechnische ontwerpapplicaties voor de digitale transformatie van hun ontwerpproces. Zij kunnen nu profiteren van functionaliteit voor het maken van elektrotechnische schema's, het ontwikkelen van documentatie, datagestuurd ontwerpen, betere workflows voor het omzetten van schema's naar 3D, en het managen van ontwerpwijzigingen.
 
Mechatronisch ontwerpen
"Naarmate de vraag naar slimme producten groeit, is Dassault Systèmes klaar om invulling te geven aan de behoefte van SOLIDWORKS-gebruikers aan geïntegreerde methoden voor mechatronisch ontwerpen", zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SOLIDWORKS bij Dassault Systèmes.

Plaats op:
Datum: 8 maart 2019
Bron: Dassault Systèmes
Gerelateerde artikelen  
26-10-2016 Nieuws Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2017
25-07-2016 Nieuws Dassault Systèmes neemt CST over
04-06-2013 Nieuws Dassault Systèmes neemt SIMPOE over
18-04-2016 Nieuws Samenwerking Dassault Systèmes en Ipsen
13-04-2016 Nieuws Caterpillar kiest Dassault Systèmes
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,53 seconden.