Nieuws  
 

Circle Media Group (CMG) neemt de operationele activiteiten van Duitse drukker Kőrner Druck GmbH & Co.KG van de Heer Media Group over. Kőrner Druck is de grootste dochteronderneming van de Heer Media Group, die in augustus van dit jaar surseance van betaling heeft aangevraagd.

Met deze acquisitie wil Circle Media Group haar leidende positie op de Centraal Europese grafimedia markt verder versterken, in combinatie met haar nabij geleden activiteiten in Duitsland (J. Fink Druck) en in Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei) en Hongarije (Antok). Door de overname blijft Circle Media Group een leidende rol spelen in de consolidatie van de Europese print- en media-industrie.

Kőrner Druck, opgericht in 1885, is een leidende web-offset drukker in het Zuidwesten van Duitsland (Sindelfingen bij Stuttgart) met een omzet van €70 miljoen en meer dan 200 medewerkers. De onderneming is met name actief in de retail-markt en gespecialiseerd in het drukken van catalogi en en advertentiebijlages.
De transactie moet nog door de Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten worden goedgekeurd en zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar worden afgerond. Na de overname zal Kőrner Druck binnen de Centraal-Europese print-activiteiten van Circle Media Group worden geïntegreerd. De onderneming zal haar operationele naam behouden en zal haar activiteiten met ongeveer 80% van de huidige bezetting voortzetten. Tino Heer, oprichter van de Heer Media Group, zal daarbij als adviseur van Kőrner Druck optreden.
Peter Andreou, Chairman & CEO van Circle Media Group: “De noodzaak tot verdere consolidatie van de Europese printmarkt die door overcapaciteit wordt gekenmerkt, is al jaren een van onze belangrijkste strategische aandachtspunten. Met de overname van Kőrner Druck zetten we hier een volgende stap en versterken we onze positie op de Centraal-Europese markt. Dit volgt op onze overnames eerder dit jaar, waarbij we Corelio Printing in België en CPI, een van de grootste Europese boekdrukkers, hebben overgenomen. Met deze stappen verstevigen we onze positie als strategische partner voor onze klanten, die we steeds meer innovatieve mogelijkheden en toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Plaats op:
Datum: 3 december 2018
Bron: Circle Media Group
Gerelateerde artikelen  
26-07-2018 Nieuws Circle Media Group neemt boekdrukkerij CPI over
18-04-2018 Nieuws CirclePrinters wijzigt naam in Circle Media Group
04-10-2017 Nieuws Roto Smeets Group benoemt nieuwe Raad van Commissarissen
12-03-2018 Nieuws CirclePrinters neemt Corelio Printing over
10-04-2017 Nieuws Roto Smeets Group en CirclePrinters ronden samenvoeging activiteiten af
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,49 seconden.