Nieuws  
 

Medewerkers in de Grafimedia (drukkerijen) gaan de druk op hun werkgevers opvoeren. Vanaf vandaag worden alle medewerkers opgeroepen om geen overwerk meer te verrichten tot er een nieuwe cao op tafel ligt. ‘We hebben de werkgevers in september een ultimatum gestuurd, zonder resultaat. Om de druk te verhogen, roepen we alle medewerkers op om geen overwerk meer te verrichten. Dit is helaas nodig, want de werkgevers proberen nog steeds hun zin door te drukken’, aldus Bernard van Iren, bestuurder FNV Media & Cultuur.

Van Iren vervolgt: ‘De werkgevers dwingen hun medewerkers en ons tot deze actie. Ze weigeren fatsoenlijke afspraken te maken. Binnen de Grafimedia hebben de medewerkers de afgelopen jaren al genoeg ingeleverd. Zo is er bijvoorbeeld al tien jaar lang geen substantiële loonsverhoging geweest. De tijd dat werknemers over zich heen laten lopen is voorbij.’

Wensen medewerkers
De medewerkers willen een loonstijging van 6% in de komende twee jaar en goede afspraken over de inzet van uitzendkrachten en zzp'ers. Ook willen ze dat het derde WW-jaar wordt gerepareerd en dat de werkgevers afblijven van de zogenoemde klokurenmatrix, de toeslag voor werk buiten het dagvenster. Ook moet er een generatiepact komen; ouderen werken dan minder en jongeren vullen deze uren in. Zo kunnen ouderen gezond de pensioeneindstreep halen en komt er meer werkgelegenheid voor jongeren.

De werkgevers willen veel minder. Ze bieden slechts vier maal 1% loonsverhoging in 27 maanden en een uitgekleed generatiepact zonder herbezetting en zonder regeling voor nachtdienstmedewerkers. Ook stellen ze allerlei voorwaarden aan de WW-reparatie.

Acties medewerkers
Medewerkers van verschillende bedrijven binnen de Grafimedia hebben de afgelopen weken al actie gevoerd voor een nieuwe cao. Zo legden onder meer medewerkers van Ardagh in Hoogeveen het werk voor 48 uur neer. Ook medewerkers van Floramedia in Westzaan voerden actie voor een nieuwe cao, net als hun collega’s van verschillende vestigingen van Roto Smeets. De komende weken volgen er nog meer acties in de Grafimedia.

Plaats op:
Datum: 8 november 2018
Bron: FNV
Gerelateerde artikelen  
07-11-2018 Nieuws Werknemers Hassink Drukkers leggen werk 24 uur neer
29-10-2018 Nieuws Medewerkers Roto Smeets voeren druk op voor nieuwe cao
01-10-2018 Nieuws Actie bij Hassink Drukkers voor goede cao Grafimedia
05-12-2018 Nieuws Acties werknemers Grafimedia lonen
10-01-2017 Nieuws Uitgeverijmedewerkers in opstand tegen loondiefstal
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,45 seconden.