Nieuws  
 

Vanaf 22.00 uur op woensdagavond 7 november leggen medewerkers van Hassink Drukkers het werk voor 24 uur neer. ‘De medewerkers van Hassink vinden het tijd om de druk op te voeren’, aldus Bernard van Iren van FNV Media & Cultuur: ‘Doordat zij het werk neerleggen, ligt het bedrijf een hele dag stil. De medewerkers doen dit niet graag, maar zij zien het werk neerleggen als laatste redmiddel om een fatsoenlijke cao af te dwingen, niet alleen voor zichzelf, maar voor al hun collega’s in de Grafimedia-sector.

Van Iren vervolgt: ‘Al maanden geven de werkgevers in de Grafimedia niet thuis wanneer we tot goede cao-afspraken willen komen. Het enige wat ze doen, is proberen hun zin door te drukken. De werknemers worden hier de dupe van. Werkgevers hadden tot september de kans om er samen met de medewerkers uit te komen. Helaas hebben ze die kans laten schieten. ‘

Wensen medewerkers
De medewerkers willen een loonstijging van 6% in de komende twee jaar en goede afspraken over de inzet van uitzendkrachten en zzp'ers. Ook willen ze dat het derde WW-jaar wordt gerepareerd en dat de werkgevers afblijven van de zogenoemde klokurenmatrix, de toeslag voor werk buiten het dagvenster. Ook moet er een generatiepact komen; ouderen werken dan minder en jongeren vullen deze uren in. Zo kunnen ouderen gezond de pensioeneindstreep halen en komt er meer werkgelegenheid voor jongeren.

De werkgevers willen veel minder. Ze bieden slechts vier maal 1% loonsverhoging in 27 maanden en een uitgekleed generatiepact zonder herbezetting en zonder regeling voor nachtdienstmedewerkers. Ook stellen ze allerlei voorwaarden aan de WW-reparatie.

Acties medewerkers
Medewerkers van verschillende bedrijven binnen de Grafimedia hebben de afgelopen weken al actie gevoerd voor een nieuwe cao. Zo legden onder meer medewerkers van Ardagh in Hoogeveen het werk voor 48 uur neer. Ook medewerkers van Floramedia in Westzaan voerden actie voor een nieuwe cao, net als hun collega’s van verschillende vestigingen van Roto Smeets.

Plaats op:
Datum: 7 november 2018
Bron: FNV
Gerelateerde artikelen  
08-11-2018 Nieuws Medewerkers Grafimedia voeren druk op; Geen overwerk meer
29-10-2018 Nieuws Medewerkers Roto Smeets voeren druk op voor nieuwe cao
01-10-2018 Nieuws Actie bij Hassink Drukkers voor goede cao Grafimedia
05-12-2018 Nieuws Acties werknemers Grafimedia lonen
19-10-2016 Nieuws Hoger loon en overwerkvergoeding voor medewerkers kartonindustrie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,45 seconden.