Nieuws  
 

De meerderheid van de mkb’ers acht 3D-printtechnologie cruciaal om kosten te verlagen en flexibiliteit te verbeteren. Dat blijkt uit nieuw Europees onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh. De helft van de Nederlandse ondervraagde mkb’ers geeft aan al geïnvesteerd te hebben in 3D-print en nog eens 32 procent van hen is van plan dit de komende twee jaar te doen.

Mkb’ers investeren in 3D-print met verschillende doelen. 78 procent van de Nederlandse ondervraagden wil met deze technologie nieuwe productiestrategieën en -technieken ontdekken en 57 procent geeft aan de technologie in te zetten om opslag-, transport- en materiaalkosten te verminderen door on-demand producten te printen. Om snel in te kunnen spelen op de veranderende klantvraag is 80 procent van de mkb’ers ook van plan 3D-print te integreren in hun productontwikkelingsproces.

Maurits Aalders, Director Marketing Ricoh Nederland, zegt: "Nieuwe vormen van print helpen het mkb te concurreren met grotere bedrijven. Bedrijven gebruiken 3D-print als oplossing voor veelvoorkomende struikelblokken binnen de supply chains of bij het concurreren met grotere spelers. Dit is van essentieel belang voor elke onderneming die zich wil uitbreiden en een sterkere marktpositie wil realiseren."

Investeringen in nieuwe vormen van printtechnologie, zoals 3D-print, werpen nu al hun vruchten af. 63 procent van de Nederlandse mkb’ers zegt dat print een fundamentele rol speelt bij het benutten van nieuwe kansen. Daarnaast is 65 procent van hen van mening dat nieuwe printtechnologieën helpen bij het tegemoet komen aan de eisen van klanten en leveranciers en 63 procent zegt zelfs dat de technologie hun organisatie helpt om te innoveren en efficiënter te werken.

Plaats op:
Datum: 8 oktober 2018
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Ricoh
Gerelateerde artikelen  
28-05-2018 Nieuws Print belangrijke strategische troef voor groei en innovatie
13-08-2018 Nieuws 3D-printen vergroot de klanttevredenheid
13-09-2018 Nieuws Merendeel financiële instellingen verkleint CO2 uitstoot
07-08-2018 Nieuws Nieuwe printtechnologieën hebben ingrijpend effect op zorgsystemen
12-07-2018 Nieuws Technologische vaardigheden essentieel bij voorbereiding op arbeidsmarkt
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,5 seconden.