Nieuws  
 

Werknemers van Hassink Drukkers uit Haaksbergen houden op 2 oktober een werkonderbreking van 2 uur. Aanleiding is het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuwe cao Grafimedia. Als werkgevers niet met een beter cao-bod komen, volgen meer acties.

Werknemers in de grafimedia willen een nieuwe cao met 6% loonsverhoging in 24 maanden, met een minimum van € 1000,- per jaar. Ook willen ze een fatsoenlijk generatiepact. De laatste 5 jaar vóór AOW, of 10 jaar voor mensen die langdurig nachtdiensten werken, willen ze een dag minder kunnen werken, tegen een kleine bijdrage. Nieuwe instroom kan de daarbij vrijvallende uren invullen. Ook willen werknemers zo snel mogelijk reparatie van het derde WW-jaar.

Werkgevers willen veel minder. Ze bieden slechts 4 maal 1% loonsverhoging in 27 maanden en een uitgekleed generatiepact zonder herbezetting en zonder regeling voor nachtdienstmedewerkers. Ook stellen ze allerlei voorwaarden aan de WW-reparatie.

Bernard van Iren, bestuurder FNV Media & Cultuur: ‘Bovendien willen werkgevers ook nog het dagvenster oprekken met 2 uur. Dat ligt heel gevoelig bij onze leden! Plat gezegd betekent het gewoon diefstal van overwerkvergoeding. De mensen gaan dat echt niet accepteren.’

Daarnaast zijn er nog pijnpunten bij het al dan niet uitbetalen van het volledige loon bij ziekte en het al dan niet vastleggen van de onregelmatigheidstoeslag in de cao.

Hassink Drukkers is een drukkerij met 30 werknemers. Het bedrijf is belangrijk in de regio. De directie van Hassink zit bovendien in het bestuur van werkgeversorganisatie KVGO.

Plaats op:
Datum: 1 oktober 2018
Bron: FNV
Gerelateerde artikelen  
10-01-2017 Nieuws Uitgeverijmedewerkers in opstand tegen loondiefstal
19-10-2016 Nieuws Hoger loon en overwerkvergoeding voor medewerkers kartonindustrie
12-01-2017 Nieuws Uitgeverijmedewerkers in opstand
12-12-2016 Nieuws Voorlichtingscampagne over gevaarlijke stoffen in de grafische sector
08-12-2010 Nieuws Arbocatalogus Grafimedia vernieuwde website in de lucht.
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,18 seconden.