Nieuws  
 

Zeven van de meer dan dertig ingezonden concepten zijn door de jury genomineerd voor een prijs of eervolle vermelding in de Haagse design contest ‘BinnenhofInsideOut’. De wedstrijd is een initiatief van FaberExposize en richt zich op een aantrekkelijke Haagse binnenstad, waarbij de aandacht voor de geschiedenis van onze parlementaire democratie behouden blijft gedurende de periode dat het Binnenhof wordt gerenoveerd.

Het Binnenhof is een belangrijkste attractie van de stad en zal vanaf 2020 gedurende ruim vijf jaar niet toegankelijk zijn voor het publiek. Hoe zorg je ervoor dat er in die periode niet minder, maar juist meer bezoekers naar Den Haag komen? Creatieve oplossingen als inzending voor deze wedstrijd zijn afkomstig van professionele designers (van architecten tot grafisch vormgevers) en studenten die een opleiding volgen voor een creatief beroep.

Genomineerd in de categorie professionals zijn: ‘Reflectie’ van Rob Minderman en Christiaan Jansen (Kubik Amsterdam), ‘Binnenhofstebuiten’ van Margit van Schaik, Jesper Baltussen (Baltussen van Schaik) en Max van der Westerlaken (werkzaam bij Rapp+Rapp Architecten), ‘ Stork Walk’ van Edwin Scheepens en Janneke Verhagen (Studio Zuid Eindhoven) en ‘Zicht op het Constructietheater’ van Frans van Ditzhuijzen en Thijs van Dalen (Studio Bureau Rotterdam).

Categorie studenten: ‘Binnentoren’ van Lute Biesheuvel, Thomas Edes en Aditya Parulekar (TU Delft), ‘Poch é’ van Rick Abelen (TH Eindhoven) en ‘BinnensteBuitenhof’ van Niels van Katwijk, Jill Postma, Kelsey Huis in ’t Veld, Chantal van Rossum en Lute Duvekot (InHolland Rotterdam).

Tijdens de komende Dutch Design Week in Eindhoven, worden op zaterdag 20 oktober de prijzen bekend gemaakt en uitgereikt. Aansluitend opent de tentoonstelling van winnende concepten die tot en met 29 oktober, als onderdeel van dit internationale Design Event, te zien zal zijn. Los van het feit of een inzending met een prijs is gehonoreerd, beoordeelt het Kernteam Omgeving Binnenhof in Den Haag welke ideeën zij aantrekkelijk vindt en realiseerbaar acht. Uiteindelijk zullen we in 2020 daarvan de resultaten gaan zien.

De jury onder leiding van Hedy d’Ancona, was naast deskundigen uit de wereld van kunst en design: Mary Hessing, Nynke Tynagel, Martijn Paulen en Erwin Olaf, samengesteld uit vertegenwoordigers van meerdere instanties die vanuit verschillende invalshoeken een belang hebben bij een aantrekkelijk Den Haag: Marco Esser (directeur Den Haag Marketing Bureau), Michiel Middendorf (general manager World Forum The Hague) en Conrad van Tiggelen (directeur marketing NBTC). Eric Verkerk nam namens de initiatiefnemer deel aan de jurering. De jury beoordeelde de inzendingen als uiterst gevarieerd, zonder waarneembare trend. Zo is de bouw van een kolossale toren voorgesteld van waaruit -op het Binnenhof kijkend- de renovatie op de voet gevolgd kan worden. Tot een spel dat door bezoekers gespeeld wordt in de gehele stad en waarbij zeer uiteenlopende partijen met belangen in Den Haag betrokken kunnen worden. Daarnaast waren er ook sterk commercieel georiënteerde concepten die voorbijgaan aan een onderdeel van de opdracht: ‘laat zien wat 800 jaar democratie betekent’. Natuurlijk ontbreken ook inzendingen geënt op moderne technologie en gebruikmakend van beeldschermcommunicatie niet. De jury concludeerde overall dat er geen significant kwaliteitsverschil waarneembaar was tussen inzendingen van professionals en studenten.

Lees alles over het initiatief, de opdracht, juryleden en prijzen op http://www.binnenhofinsideout.nl/

Plaats op:
Datum: 14 september 2018
Gerelateerde artikelen  
14-10-2016 Nieuws Nominaties BNO Packaging Talent Award 2016 bekend
31-10-2016 Nieuws Winnaars BNO Packaging Talent Award 2016
04-09-2017 Nieuws LUST winnaar BNO Piet Zwart Prijs 2017
10-10-2017 Nieuws Nominaties BNO Packaging Talent Award 2017 bekend
15-04-2016 Nieuws Nominaties European Design Awards 2016 bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,23 seconden.