Nieuws  
 

Esko heeft tijdens de vierde editie van de jaarlijkse Flexible Packaging Honours Class zijn knowhow van flexibele verpakkingen gedeeld met een internationale groep afstuderende jongeren uit het grafisch onderwijs.Deze twee weken durende specialisatie is een initiatief van de afdeling Grafische en digitale media van de Belgische Arteveldehogeschool en is bedoeld voor laatstejaarsstudenten in het hoger onderwijs. De focus ligt op de productie van flexibele verpakkingen, inclusief ontwerp, prepress, bestandsverwerking en plaatvervaardiging. Dit jaar vond de Honours Class van 18 tot en met 29 juni plaats in het hoofdkantoor van Esko in Gent, België.

Tijdens de uitvoerige en professionele training gingen de studenten aan de slag met de technologische en praktijkgerichte aspecten en leerden ze hoe je de productie van verpakkingen vlot kunt laten verlopen van ontwerp tot drukplaat. De groep bestond uit studenten van de Arteveldehogeschool in Gent en ook uit studiegenoten van de Haute École d’Ingénierie et de Gestion du Canton de Vaud (HEIG-VD) in Zwitserland en het Seneca College en de Ryerson University, die allebei gevestigd zijn in Toronto, Canada.

Jan De Roeck, Director Solutions Management bij Esko, legt uit: “We waren erg trots voor de vierde keer de meest ambitieuze en meest getalenteerde studenten uit internationaal hoger verpakkingsonderwijs te mogen verwelkomen. Als leiders in de verpakkingsindustrie investeren wij graag in de toekomst door de professionele opleiding van deze jonge afstuderenden te ondersteunen. Dankzij een mix van theoretische lessen, hands-on workshops en bezoeken aan productieomgevingen van klanten krijgen ze een diepgaand 360° beeld van flexo.”

Bouwen aan succes
De Honours Class is bedoeld om studenten te inspireren en erbij te betrekken. De aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen voor deelnemers aan vorige edities die nu in de sector werken.

Bastiaan Heyse, orderbegeleiding en calculatie (interne sales) in de afdeling Vlakkarton bij St-Luc, zegt: “Na een stage bij St-Luc Labels & Packaging leek het een geweldige opportuniteit om tijdens deze Honours Class meer te leren over de verpakkingsindustrie. Ik vond het erg interessant om bedrijfsbezoeken te kunnen afleggen en meer te leren over de Esko oplossingen. We konden zien hoe alles op elkaar aansluit en werkt in een echt bedrijf.”

Jochen Verbrugghe, commercieel assistent bij Crea Print Group, zegt dat de Honours Class hem de kans heeft gegeven om Esko’s tools beter te leren kennen, inclusief WebCenter Automation Engine en Studio Visualizer: “De verpakkingsindustrie is zeer gevarieerd en het werk is nooit hetzelfde. Het halen van deadlines, het ondersteunen van klanten bij het optimaliseren en het stroomlijnen van het toepassen van vereiste instellingen voor verpakkingen zijn slechts enkele van de processen die je slim kunt beheren terwijl je toegevoegde waarde biedt aan de klant.”

Aanmelden voor de Honours Class
Geïnteresseerde studenten kunnen zich in het jaar waarin ze afstuderen, aanmelden voor een van de 20 Honours Class plaatsen. Om in aanmerking te komen, moeten studenten Adobe Creative Suite toepassingen beheersen en een algemeen begrip hebben van de stappen, processen en functies van prepressproductie. Studenten die worden toegelaten tot het programma, worden verzocht voorbereidend werk te voltooien en in te dienen om volledig voorbereid te kunnen deelnemen aan het programma.

Luc Berth, lector aan de Arteveldehogeschool in Gent en mentor van de Honours Class, besluit: “De Honours Class is een geweldig platform om zowel technische kennis als socioculturele ervaring op te doen. De studenten scherpten competenties aan die relevant zijn voor een competitieve en boeiende loopbaan in de verpakkingsindustrie, en leerden samenwerken in een internationale context. Ze wisselden kennis en best practices uit in een open en gemoedelijke sfeer.”

Aan het einde van de training ontvingen de studenten een certificaat van deelname, een waardevol voordeel bij het solliciteren naar een job in de sector. In sommige landen kunnen studenten ook studiepunten verdienen door deel te nemen aan de Honours Class.

Berth voegt eraan toe: “De meerwaarde van een Honours Class in Flexible Packaging mag niet worden onderschat als aanvulling op de brede basisopleiding die studenten krijgen in hun studies. Veertig procent van de deelnemende studenten van de Arteveldehogeschool kan direct na het ontvangen van hun certificaat aan de slag bij een verpakkingsbedrijf, waar ze een carrière kunnen opbouwen.”

Plaats op:
Datum: 9 juli 2018
Bron: ESKO
Gerelateerde artikelen  
14-06-2013 Nieuws Studenten werken samen met Mimaki tijdens FESPA
12-07-2018 Nieuws Technologische vaardigheden essentieel bij voorbereiding op arbeidsmarkt
29-04-2013 Nieuws Esko lanceert Full HD Flexo voor flexibele verpakkingen
04-04-2012 Nieuws VIGC profileert zich als partner voor onderwijsinstellingen
14-10-2016 Nieuws Nominaties BNO Packaging Talent Award 2016 bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,57 seconden.