Nieuws  
 

CirclePrinters krijgt een nieuwe naam: Circle Media Group. Na de bundeling van de activiteiten van CirclePrinters en Roto Smeets Group vorig jaar en de recent afgeronde overname van web-offset printer Corelio in België is dit het juiste moment voor een nieuwe groepsnaam. Deze weerspiegelt een pan-Europese toekomst met bredere activiteiten gebaseerd op het uitgebreide erfgoed in de print business en met een heldere visie op een digitale toekomst. Met haar 2,700 medewerkers en een omzet van €550 miljoen, wil de onderneming een Europese leider worden op het gebied van (digitale) print en media. De namen van de operationele dochterondernemingen blijven ongewijzigd.

Tegelijk met de nieuwe groepsnaam wordt de structuur van de groep gewijzigd, waarbij alle business-activiteiten in drie ‘service gebieden’ ondergebracht worden. Hiermee wordt op een toenemende behoefte bij klanten ingespeeld. Deze gebieden zijn: ‘Strategy, Content &  Data Insights’, ‘Magazines & Retail printing’ en ‘Books printing’. De verschillende dochterondernemingen worden in deze nieuwe service gebieden ondergebracht.

‘Magazines & Retail printing’, het grootste service gebied qua omzet en aantal medewerkers, zal daarbij drie aparte regionale divisies krijgen: Circle Media Group Noordwest Europa (CMG NWE), bestaande uit alle dochterondernemingen in Nederland, België & Finland, alsmede de verkoopkantoren in deze regio, inclusief het overgenomen Corelio Printing; Circle Media Group Central Europe (CMG CE), bestaande uit de dochters in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije en Circle Media Group Iberia (CMG Iberia), bestaande uit de Spaanse dochterondernemingen.

Om de nieuwe structuur bij CMG NWE te in te voeren zijn Conré Oostrom als Managing Director en Marceline Beijer als Commercial Director van de nieuwe divisie benoemd. Beide zijn zeer ervaren met de integratie van internationale bedrijven en het opzetten en veranderen van organisatiestructuren.
Peter Andreou, Chairman & CEO Circle Media Group: “Onze rebranding is meer dan een naamsverandering. Het geeft onze ambitie aan om de leidende partij in de verdere consolidatie van de Europese print- en media-industrie te zijn, terwijl we een bredere speler worden met een stevige historische basis in print en met een duidelijke visie op de digitale toekomst. Dit versterkt onze positie als een breed-georiënteerde media partner voor onze klanten, waarbij we hen steeds meer innovatie en toegevoegde waarde bieden.”

Plaats op:
Datum: 18 april 2018
Bron: Circle Media Group
Gerelateerde artikelen  
03-12-2018 Nieuws Circle Media Group neemt het Duitse Körner Druck over
26-07-2018 Nieuws Circle Media Group neemt boekdrukkerij CPI over
13-02-2017 Nieuws Roto Smeets Group en CirclePrinters bundelen krachten
10-04-2017 Nieuws Roto Smeets Group en CirclePrinters ronden samenvoeging activiteiten af
04-10-2017 Nieuws Roto Smeets Group benoemt nieuwe Raad van Commissarissen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,48 seconden.