Nieuws  
 

CirclePrinters neemt het Belgische Corelio Printing over, onderdeel van Corelio NV. Met de overname wil CirclePrinters haar positie in de Benelux en Frankrijk verder versterken en leiding geven aan de voortgaande consolidatie van de Europese print- en media-industrie.

Corelio Printing is met een omzet van ruim €50 miljoen en bijna 200 medewerkers,  een toonaangevende Belgische rotatie-drukkerij (Erpe-Mere) en gespecialiseerd in het drukken van tijdschriften, krantensupplementen en catalogi. De onderneming is een betrouwbare partner voor vele Belgische, Nederlandse en een groeiend aantal Franse uitgeverijen. Corelio Printing is een dochter van Corelio NV, meerderheidsaandeelhouder van de Belgisch-Nederlandse mediagroep Mediahuis.
De transactie, die naar verwachting begin april zal worden afgerond, zal op korte termijn geen gevolgen hebben voor het personeel. Na de overname zal Corelio Printing binnen de print-activiteiten van CirclePrinters in de Benelux worden geïntegreerd.

Joost de Haas, Executive Director van CirclePrinters: “De noodzaak tot verdere consolidatie van de markt in de Benelux die door overcapaciteit gekenmerkt wordt, is al jaren een van onze belangrijkste strategische aandachtspunten. Met de overname van Corelio Printing zetten we hier een volgende stap en versterken we onze positie op de Franse tijdschriftenmarkt. CirclePrinters verstevigt eveneens haar positie als partner die steeds meer innovatie en toegevoegde waarde aan haar klanten biedt. ”
Bruno de Cartier, Gedelegeerd Bestuurder van Corelio NV: “Beide ondernemingen zijn complementair en versterken hiermee hun positie in de Benelux en op de Franse markt. Wij geloven dat hiermee nieuwe kansen voor het bedrijf worden gecreëerd, die de commerciële slagkracht versterken en die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de drukactiviteiten in Erpe-Mere. Met de verkoop van Corelio Printing, volgende op de eerdere overdracht van Corelio’s resterende media-activiteiten aan Mediahuis NV in 2017, richt Corelio zich nu exclusief op haar rol als meerderheidsaandeelhouder van de succesvolle en groeiende Mediahuis-groep.”

Plaats op:
Datum: 12 maart 2018
Bron: Circle Printers
Gerelateerde artikelen  
03-12-2018 Nieuws Circle Media Group neemt het Duitse Körner Druck over
18-04-2018 Nieuws CirclePrinters wijzigt naam in Circle Media Group
26-07-2018 Nieuws Circle Media Group neemt boekdrukkerij CPI over
13-02-2017 Nieuws Roto Smeets Group en CirclePrinters bundelen krachten
04-10-2017 Nieuws CirclePrinters benoemt Peter Schrijnemaekers als Chief Financial Officer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,19 seconden.