Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

De nieuwe producten werden op 16, 17 en 18 januari tijdens de Inspire Expo 2018 in Edinburgh gedemonstreerd in een model kantooromgeving. Hierdoor kon Sharp in de praktijk laten zien hoe de nieuwe producten bijdragen aan efficiëntere informatiestromen, samenwerking en een hogere productiviteit op de werkvloer.  

Door Ted Walraven

Voorafgaand aan ons bezoek aan de Expo werden wij in een theaterzaal bijgepraat door onder andere Jeff Ashida, President Sharp Europe, hij vertelde dat Sharp fors investeert in technologieën die nieuwe manieren van werken en leven ondersteunen. Zo werkt Research & Development aan de ontwikkeling van AIoT (een combinatie van Artificial Intelligence en Internet of Things) en 8K, zoals een 8K-display en een professionele camcorder, die nu nog volop in ontwikkeling zijn. De nieuwe producten vormen de basis van het 8K-ecosysteem dat Sharp uiteindelijk op de markt wil brengen.

Jeff Ashida: “Dankzij de samenwerking met Foxconn heeft Sharp in de afgelopen twee jaar veel innovatieve producten ontwikkeld. Zo zijn de MFP-producten, -software en -dienstverlening enorm uitgebreid en beschikken we over een ijzersterke combinatie van document- en display-oplossingen. Daarnaast kunnen we onze partners nu een uitgebreider assortiment aanbieden, dat bestaat uit grootformaat displays, oplossingen voor videoconferencing en samenwerking, cloud-oplossingen en IT-diensten.”

Tijdens de rondwandeling door de nieuwe kantooromgeving werden wij door de medewerkers van Sharp meegenomen in het moderne kantoor met al haar mogelijkheden. Van de handig geautomatiseerde receptie, met touch screens, naar de geautomatiseerde administratie met een intelligente scan die onderwerp, afzender en bijvoorbeeld PO nummer automatisch herkent en verwerkt. En dat alles volledig GDPR compliant inclusief het recht vergeten te worden.Daarna naar de ‘Cocoon’, een Sharp huddle meubel, gemaakt om besloten gesprekken in te kunnen voeren natuurlijk inclusief de ‘GoTo meeting viewer die bijvoorbeeld contact legt met de ‘Smart meeting room’. Echte ‘game changing technology’ werd hier gepresenteerd in de vorm van een digital assistant die nog in ontwikkeling is. Het, nu nog op Amazon’s Alexa gebaseerde, spraakherkenningsysteem ondersteunt bij de bediening van een Sharp Big Pad.

Een ander product wat mij zeer aansprak was de door een partner van Sharp, Skywell, ontwikkelde waterdispenser die -letterlijk- lucht in water verandert. Maximaal 21 liter water haalt dit stand alone apparaat uit de omgeving. Moet er wel voldoende luchtvochtigheid zijn natuurlijk … . Scheelt weer flessen water invoeren uit Fiji. Wij hebben onze eigen bronnen maar er zijn natuurlijk veel gebieden in de wereld waar dit een oplossing kan bieden.

Sharp heeft tijdens de Inspire Expo in Edinburgh een groot aantal innovaties en slimme technologieën voor de kantooromgeving gepresenteerd. Een nog uitgebreider assortiment aan MFP- en display-oplossingen. Tijdens het evenement werden vijftien nieuwe producten gepresenteerd, waaronder nieuwe versies van de A3 zwart-wit MFP’s en A4 MFP’s, snellere productieprintsystemen en een interactief 4K display (Big Pad). Ook werden demo’s van het eerste interactieve display met spraakbesturing en een 8K ecosysteem gedemonstreerd. Inspire Expo 2018 werd bijgewoond door zeshonderd partners uit veertig landen.

Plaats op:
Datum: 23 januari 2018
Bron: Sharp Electronics Benelux bv
Gerelateerde artikelen  
22-01-2018 Nieuws Sharp presenteert vernieuwd assortiment
08-08-2017 Sharp benoemt Yoshihisa Ishida tot nieuwe CEO Europa
13-10-2017 Nieuws Sharp wint Benelux Office Product Award voor Huddle-display
31-03-2016 Nieuws Foxconn krijgt meerderheidsbelang in Sharp
13-02-2017 Nieuws Sharp valt op tijdens ISE 2017
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,1 seconden.